top of page
pravidla3.jpg

Indul az új évad!

Vagy olyan okos, mint egy delfin? Akkor szeretettel várunk az idei cseregyerek programba!

A 6. évadához érkezett a Cseregyerek program.

Hogyan működik?

Továbbra is a szlovák-magyar párok együttműködésére, a személyes találkozásra és a kommunikációra helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Ugyanakkor minél nagyobb teret szeretnénk kínálni arra, hogy mindenki jelleme, érdeklődése szerint választhasson az aktivitások közül. Az egyes aktivitásokkal pontokat lehet majd gyűjteni, s a megszerzett pontok alapján különböző szinteket elérni.

Mivel lehet pontot szerezni?

Mind az online forma, mind a személyes találkozás része marad a programnak, így decemberben az online kihívássorozatot hirdetjük meg, és mindenkit bátorítunk, hogy megvalósítsák tavasszal az iskolalátogatással egybekötött személyes találkozást, illetve látogatást a szlovák és magyar családok között. Ezekért az online, illetve offline aktivitásokaért lehet a legtöbb pontot szerezni. Emellett további pontokat lehet gyűjteni filmnézéssel, színházlátogatással, olvasással, videóbeszélgetéssel, prezentációkészítéssel és sok más egyébbel, akár újabb cseregyerekek bevonásával a programba.

Díjazás

A pontokat azért is érdemes gyűjteni, mert a megfelelő pontszámmal bronz, ezüst vagy arany szint érhető el. Az elismerések mellé nyeremények is járnak.

A legmagasabb elérhető elismerés a Delfin rang, melyhez több éves részvétel szükséges. Aki idáig eljut, az egyben „cseregyerek-nagykövetté“ válik.

S hogy hogyan kapcsolódik a delfin a cseregyerek programhoz, azt megtudhatjátok a következő rövid leírásból: 

Nem mi vagyunk az egyetlen faj, amely idegen nyelvet tanul. Két különböző delfinfaj – a palackorrú delfin és a kis kardszárnyú delfin – évente találkozik, de a két raj tagjai képesek olyannyira elsajátítani egymás hangjeleit, hogy felnőttkorban együtt vadásznak. A delfinek az idegen nyelvet még borjúkorukban tanulják el a másik faj kicsinyeitől. Egy életre szóló barátságot kötnek, és az éves találkozáskor felismerik egymást.

slide_web2_edited.jpg
slide_web2_edited.jpg
bottom of page