top of page

Szlovákiai magyar gyerekként nem könnyű szlovákul megtanulni. Főleg, ha nincs a közelben az iskolán kívül rokon, ismerős, akivel gyakorolhatod a nyelvet.

 

Ezen szeretnénk programunkkal segíteni, és a nyelvtanuláson túlmutatva közelebb hozni téged a másik nemzet kultúrájához, szokásaihoz, életéhez.

 

8 – 15 éves diákok jelentkezését várjuk a projektbe. 

 

Classmates

A cseregyerek 2022/23 programmal játékos formában, különféle szórakoztató online és offline feladatok megoldásával gyakorlod a szlovák nyelvet, mindeközben új barátokra lelhetsz, és tagja lehetsz egy nagyszerű, nyitott és empatikus csapatnak.

 

Az elektronikus jelentkezési lap kitöltése után korban és érdeklődési körben hasonló „szlovák tesót” keresünk számodra, akivel programunk feladataiból szabadon válogathattok. A feladatokból szabadon választjátok ki, melyeket szeretnétek megoldani. Ezek közé tartozik 4 online kihívás, amelyek kidolgozására több hét áll rendelkezésetekre cserepartnereddel. Ha ezeken sikeresen túljutottatok, teljesítheted programunk legnehezebb feladatát, és két hétig a szlovák tesódnál vendégeskedhetsz, iskolalátogatással egybekötve. Tudnod kell, hogy rengeted cseregyerek ismételten jelentkezik, és talán ez a legfontosabb jel mindenkinek, aki részvételről gondolkodik.

bottom of page