Szlovákiai magyar gyerekként nem könnyű szlovákul megtanulni. Főleg, ha nincs a közelben az iskolán kívül rokon, ismerős, akivel gyakorolhatod a nyelvet.

 

Ezen szeretnénk programunkkal segíteni és a nyelvtanuláson túlmutatva közelebb hozni téged a másik nemzet kultúrájához, szokásaihoz, életéhez.

 

Elsősorban 10-15 éves diákok (5-9. osztály) jelentkezését várjuk a projektbe, de fiatalabbaknak vagy idősebbeknek is megpróbálunk cserepartnert találni.

 

Kéthetes cseregyerek programunk keretein belül a második félév vége felé (május vége/június eleje) ellátogathatsz egy hasonló érdeklődésű és korú szlovák anyanyelvű diákhoz, hogy vele együtt iskolába járva, családjával otthon esténként élőben ragadjon rád a szlováktudás. Ha sikerült a két hét alatt összebarátkoznotok, ráveheted szüleidet, hogy a nyári szünet folyamán rövidebb időre ők is vendégül lássák újdonsült barátodat. A szlovák iskolákat (általában városi iskolák, nyitott, toleráns légkörrel) személyes ismeretség alapján szólítjuk meg, ők keresnek számodra korban és hobbikban hasonló diákot és vendegül látó családot a te jelentkezési adataid alapján.


Ha még túl bizonytalannak érzed magad egy ilyen kéthetes megpróbáltatáshoz, belekóstolhatsz a „könnyebb“ hétvégi cseregyerek-verzióba is, ahol egy hétvégét tölthetsz egy hasonló korú és érdeklődésű gyerekekkel rendelkező szlovák családdal, hogy elmúljon a kezdeti félelem és a következőkben bátran belevágj a hosszabb programba is.


Ha kedved támadt  részt venni a projektben, beszéld meg szüleiddel, az osztályfőnökkel és az iskolaigazgatóddal, töltsd ki jelentkezési lapunkat és küldd el az info@cseregyerek.sk e-mail címre. 

​Kapcsolat:  

Občianske združenie S(z)lomarát

Biskupická 11 

821 06 Bratislava

Email: 

info@cseregyerek.sk

info@rozumieme.si

Cseregyerek - rozumieme.si

Köszönjük az online évad díjainak szponzori támogatását:

A program védnöke: